Gemeentegrot

Sie können die faszinierende Gemeindegrotte auf unterschiedliche Weise entdecken, unter anderem per Bummelzug. Sie werden bei dieser Fahrt von einem enthusiastischen und kundigen Führer durch die Grotten begleitet. Die Geschichten des Führers gewinnen durch den mysteriösen Charakter des unterirdischen Gangsystems noch an Bedeutsamkeit. Die Führung dauert etwa 30 Minuten, und in dieser Zeit können Sie sich einen guten Überblick darüber verschaffen, was diese Mergelgrotte alles zu bieten hat.

Die Führung per Zug eignet sich auch hervorragend für Behinderte.

Boek gemeentegrot Met uniek nieuw boek op ontdekkingsreis in de Gemeentegrot Valkenburg

Wilt u kennismaken met de kroonjuweel onder de mergelgroeven? Dat kan, want binnenkort verschijnt een uniek boek over de bijzondere geschiedenis van de Gemeentegrot in Valkenburg.

Het boek over de Gemeentegrot gaat verder waar de ondergrondse rondleidingen ophouden. Het biedt een interessant vervolg voor de bezoekers die door de Gemeentegrot geboeid zijn en er meer over willen weten. In maar liefst 160 pagina’s worden een groot aantal nooit eerder gepubliceerde verhalen en feiten geïllustreerd door prachtig beeldmateriaal.

Het boek is een luxe uitgave in full colour met een fraaie, harde cover. Op vrijdag 23 september wordt het eerste exemplaar van het boek overhandigd aan wethouder Willem Thijssen in het gemeentehuis in Valkenburg aan de Geul. Vanaf 24 september is het boek te koop bij de kassa van de Gemeentegrot en diverse verkooppunten in Zuid-Limburg.

Klik hier om het boek te bestellen.